Anpe Illes Balears
C/ Bisbe Rafael J. Verger, 5 - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046
Correu electrònic: info@anpe-balears.org

Ara estàs a "noticies generals"

Inici - noticies generals

REUNIÓ A LA MESA SECTORIAL DE DIA 23 DE MAIG

24/05/2012

 

REUNIÓ A LA MESA SECTORIAL DE DIA 23 DE MAIG

 

Avui dimecres, 23 de maig, ens han convocat a una mesa sectorial amb la DG de Planificació i Centres i la DG de Recursos Humans.

Ens han explicat que la QUOTA de professorat per al curs 2012/13 encara no es pot tancar, i el criteri per fer-les serà amb el número d'alumnes dividit per 25 a educació primària, 30 a secundària i 36 a batxillerat:

 

  1. A Educació infantil i Primària hi haurà un màxim de 28 alumnes per aula, a partir de 29 es desdoblaran amb un màxim de 30 alumnes. Cal assenyalar que aquests màxims sempre s'hi arribarà amb els alumnes del centre. Ja que a partir de 25 es tancarà l'oferta del centre.

 

  1. A ESO: els grups es faran amb 30 alumnes es podrà  arribar a 36 sempre amb alumnes del propi centre ja que l'oferta del centre es tancarà amb 30 alumnes. A part dels grups ordinaris (que surten de dividir número  d'alumnes entre 30, s'hauran d'afegir els programes de diversificació i el PQPI, etc,..

 

  1. A batxillerat: els grups es faran amb 36 alumnes. Es podrà  arribar a un màxim de 42 com determina la nova normativa. L'oferta del centre es tancarà amb 36 alumnes.

 

A Educació Infantil i Primària es preveu deixar el nombre de PT igual que el curs passat, hi haurà 4 mestres més d'AL i un màxim de 2 AD per centre.

 

A secundària, els professors hauran de fer 20 hores lectives, als professors se'ls hi augmentarà directament i als equips directius se'ls hi afegirà com a hores de direcció per compensar la falta de personal d'administració i serveis (segons la conselleria). Atès l'augment d'horari setmanal del funcionariat docent a 37,5 h setmanals la directora General de Planificació i Centres va proposar augmentar amb 2,5 h més les hores de permanència als centres.

 

En relació a la reducció  horària als alumnes d'ESO, de 32 hores setmanals a 30 hores s'han donat dues opcions: reduir les optatives o mantenir-les reduint les hores de plàstica, música i tecnologia.

 

 

 

 

 

 

 

 

PETICIONS D'ANPE:

 

  1. NO AUGMENTAR L'HORARI DE PERMANÈNCIA AL CENTRE DE 30 h SETMANALS A 32,5 h. NI A PRIMÀRIA NI A SECUNDÀRIA.

 

  1. QUE NO S'APLIQUI EL CANVI D'HORARI PER L'ESO QUE COM HEM DIT SUPOSARIA PASSAR DE 32 A 30 SESSIONS SETMANALS, ja que s'hauria de canviar una part dels currículums de secundària, i els docents de plàstica, música i tecnologia veurien  minvades les seves matèries.

 

  1. VÀREM DEMANAR EL NOMBRE EXACTE DE DOCENTS QUE NO SERAN CONTRACTATS I DE QUINES ESPECIALITATS. (se'ns informarà una vegada acabat de tancar definitivament les quotes)

 

  1. VÀREM DEMANAR COM POT AFECTAR L'ELECCIÓ DE LA PRIMERA LLENGUA A LES PLANTILLES DELS CENTRES D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA.(se'ns informarà una vegada acabat el procés de matriculació pel proper curs).

 

 

ANPE Illes Balears, de professor a professor

«tornar»